'Kun lapset kuitenkin räpläävät sitä ruutua koko ajan, niin tuotetaan siihen silmien eteen jotain mistä on elämässä oikeasti jotain hyötyä.'
- Perttu Terho

Legorobotteja ja Scratchia
Olen opettanut robotiikkaa Lego Boost-setin avulla, mutta en ole oikeastaan hyödyntänyt itse Lego Boost-paketista muuta kuin 'keskusyksikön', moottorit ja anturit.

Boostin omassa paketissa suurin osa palasista on lähinnä pikkuisia koristeita, joten olen kokenut hauskemmaksi käyttää sekalaisia tekniikkalegojen peruspalikoita. Tässä alla on muutamia suunnittelemiani malleja.

Samoin ohjaukseen ei Boostin oma softa ole kätevin. Onneksi Boostia (sekä Lego WeDo 2.0:aa ja Mindstormsia) voi käskyttää myös Scratchilla. Scrathin kotisivuilta pitää ladata Scratch Link, ja sen on oltava muistissa kun Scratchin yhdistää Boostiin. Helppo homma.

Telaketjurobotti
Tässä telaketjurobotti jolla on tarttumakoura. Ohjaus on helppoa; eteenpäin (tai taaksepäin) mennään kun molemmat telaketjut pyörivät samaan suuntaan, ja kun ne pistetään liikkeelle eri suuntiin, robotti kääntyy.

Robotin rakennusohje löytyy täältä (pdf)

Kävelevä robotti 1
Korkeajalkainen versio kuusijalkaisesta robotista. Malli on lopulta hyvin yksinkertainen, mutta oppilaiden kanssa hauskuus alkaa siinä kohtaa, kun robotti pitäisi saada kävelemään. Jalkojen asettelulla suhteessa toisiinsa on paljon merkitystä, ja eri keskinäisiä asentoja kokeilemalla robotin saa joko liikkumaan sulavasti tai kompuroimaan paikallaan.

Robotin rakennusohje löytyy täältä (pdf)

Kävelevä robotti 2
Tämä on matalampi, enemmän muurahaista muistuttava versio kävelevästä robotista. Tämän robotin kanssa on sama jalkojen synkronointihaaste, joka tekee robotin virittämisestä oppilaiden kanssa hauskaa.

Robotin rakennusohje löytyy täältä (pdf)

Tältä sivustolta löydät tietoa Perttu Terhon (alias Paleleva Pingviini) edesottamuksista, peliprojekteista ja muista.

Sivustolla esitetyt mielipiteet ovat kirjoittajan omia eivätkä edusta minkään erityisen tahon kantoja.

Kysyttävää, kommentoitavaa: paleleva.pingviini@gmail.com